ua en ru

Янукович підписав закон про скасування ввізного мита на обладнання аеропортів до Євро-2012

Президент України Віктор Янукович підписав закон № № 3675-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оподаткування товарів, призначених для підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу", передає прес-служба Президента.
Нагадаємо, Верховна Рада України 8 липня, прийняла у другому читанні та в цілому законопроект "Про внесення зміни до статті 19 закону України "Про Єдиний митний тариф", який передбачає звільнення аеропортів міст, що приймають фінальну частину чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, від сплати ввізного мита при закупівлі обладнання для аеродромів, термінальних комплексів і наземного обслуговування. Відповідний документ (№ 8062 від 03.02.2011), ініційований фракцією ПР, підтримали 250 народних депутатів.
Законодавчим актом внесено зміни до чинного закону, згідно з якими до 1 вересня 2012 року звільняються від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних), які не виробляються в Україні або виробляються, але не відповідають технічним характеристикам світового рівня і вимогам міжнародних організацій цивільної авіації, що ввозяться на митну територію України під митним режимом імпорту з метою їх використання для будівництва і оснащення аеропортів, які є об'єктами фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Порядок і обсяги ввезення таких товарів затверджуються Кабінетом міністрів.
Розділ ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу доповнений також нормою, яка передбачає, що тимчасово, до 1 вересня 2012 року, звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України товарів, визначених нормами пункту "3" статті 19 закону "Про Єдиний митний тариф ".