ua en ru

Янукович: Неможливо постійно йти шляхом фінансування Пенсійного фонду за рахунок бюджетних коштів

Пенсійна система в Україні має бути справедливою і відповідати європейським стандартам. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив в інтерв'ю українським журналістам у Варшаві, передає офіційний веб-сайт Президента.
"Пенсійна реформа має насамперед зробити пенсії справедливими - це є і вимога пенсіонерів, це давно назріла проблема", - зазначив Янукович. Глава держави сказав, що не повинно бути такої значної різниці між розмірами мінімальних пенсій і тих "надвеликих" пенсій, які виплачуються зараз в Україні.
Президент підкреслив, що дуже актуальним питанням залишається збільшення розміру пенсії. "Це дуже велика проблема, яку нам треба вирішувати", - додав Янукович. Водночас, на думку глави держави, неможливо постійно йти шляхом фінансування Пенсійного фонду за рахунок бюджетних коштів. "Частка бюджету на фінансування Пенсійного фонду не може бути необмеженою. Тому ми сьогодні пішли шляхом збільшення власних доходів Пенсійного фонду, далі - створення трирівневої системи пенсійного забезпечення", - сказав Президент.
Він наголосив, що йдеться про той шлях реформування пенсійної системи, який успішно пройшли багато розвинених країн світу.