ua en ru

Янукович готовий розпочати діалог для врегулювання кризи в Україні, - Ештон

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон підтвердила готовність Президента України Віктора Януковича розпочати діалог щодо виведення країни з кризи, а також його згоду підписати угоду про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в офіційній заяві Ештон.

Ештон також висловила своє захоплення "мирною природою протестів", що проходять в Україні. Вона також засудила застосування сили, яка, на її думку, не може стати відповіддю на мирні демонстрації". Крім того, Ештон підкреслила, що застосування сили значно ускладнює завдання початку політичного діалогу.

"Я приїхала допомогти. Я вже провела кілька зустрічей як з представниками уряду, так і лідерами опозиції, а також з громадянами, щоб зрозуміти, як подолати нинішню кризу. В ході довгого обговорення між мною і Президентом він запевнив мене, що готовий взяти участь у діалозі, і я настійно порадила йому саме так і зробити", - заявила Ештон.

Як повідомляє політик, вона має намір провести повторну зустріч з Президентом Януковичем.

Сьогодні ж Ештон провела зустріч з трьома екс-президентами України Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. В ході зустрічі обговорювалося питання виходу з важкої політичної ситуації. Про це в своєму мікроблозі в Twitter повідомила прес-секретар Ештон Майя Касьянчик.

Раніше в Києві пройшла зустріч глави української держави Януковича і трьох екс-Президентів України.