ua en ru

WSJ: уряд США рекомендує своїм банкам не купувати російські облігації

WSJ: уряд США рекомендує своїм банкам не купувати російські облігації Фото: у Білому домі рекомендують американським банкам не купувати російські облігації

Співробітники уряду США вважають, що надання Росії допомоги в обслуговуванні її боргу суперечить цілям санкцій

Уряд Сполучених Штатів Америки (США) рекомендував деяким великим американським банкам не купувати російські облігації, заявляючи, що це може підірвати введені проти Москви міжнародні санкції. Про це передає газета Wall Street Journal, посилаючись на неназвані джерела, які ознайомлені з ситуацією.

Так, зазначається, що після попередження влади банкіри на Волл-стріт будуть змушені вирішити, чи вигода від потенційних угод переважає можливі політичні наслідки від ігнорування рекомендацій адміністрації.

В свою чергу співробітники уряду США кажуть, що надання Росії допомоги в обслуговуванні її боргу суперечить цілям санкцій.

"Важливо, щоб приватні компанії - в США, ЄС і в усьому світі - розуміли, що Росія залишається ринком з високим ступенем ризику, поки вона продовжує займатися дестабілізацією України", - заявили в Держдепартаменті США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд США застерігає американські банки від участі в розміщенні російських суверенних облігацій, оскільки цей крок порушує режим санкцій проти РФ.