ua en ru

Влада США застерегли свої банки від допомоги Росії в позичанні грошей

Влада США застерегли свої банки від допомоги Росії в позичанні грошей Фото: Білий дім

Мінфін РФ планує розмістити на зовнішніх ринках облігації на суму до 3 млрд доларів

Уряд США застерігає американські банки від участі в розміщенні російських суверенних облігацій, оскільки цей крок порушує режим санкцій проти РФ. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, Росія запросила взяти участь у розміщенні облігацій європейські та китайські банки, а також ряд фінансових установ США, у тому числі Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley. Поки американські банки не прийняли остаточне рішення про свою участь у розміщенні.

При цьому Держдепартамент і Мінфін США у відповідь на запит низки банків видали попередження, в якому вказали, що допомогу в розміщенні російських облігацій буде суперечити санкцій, введених проти Москви. Як заявили WSJ в Держдепартаменті, "приватні компанії в США, ЄС і у всьому світі повинні розуміти, що Росія буде залишатися ринком з високим ступенем ризику" до стабілізації ситуації в Україні.

Про те, що Росія в 2016 році вперше за три роки планує вийти на ринок зовнішніх запозичень, повідомив наприкінці січня заступник міністра фінансів Сергій Сторчак. Мінфін РФ може розмістити на зовнішніх ринках облігації на суму до 3 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що в уряду Російської Федерації в антикризовому фонді є лише 120 млрд рублів замість закладених у план 250 млрд рублів.