ua en ru

WBC зняв довічну дискваліфікацію з Повєткіна

WBC зняв довічну дискваліфікацію з Повєткіна Фото: Рябінскій і Повєткін (instagram.com/ryabinskiy)

Російський боксер повернеться в рейтинг Всесвітньої боксерської ради

Всесвітня боксерська рада (WBC) зняв довічну дискваліфікацію з російського супертяжа Олександра Повєткіна (32-1, 23 КО). Про це в Instagram повідомив промоутер росіянина Андрій Рябінскій.

З його слів, починаючи з 6 грудня боксер може офіційно проводити бої під егідою WBC, а з січня буде повернений в офіційний рейтинг.

Свій наступний поєдинок Олександр Повєткін проведе 15 грудня проти Крістіана Хаммера. Зустріч буде носити статус відбіркового бою на звання офіційного претендента на титул чемпіона світу WBO в суперважкій вазі.

У 2016 році через позитивні допінг-проби Повєткіна було скасовано два бої. Пізніше WBC, IBF, WBO виключили Повєткіна зі своїх рейтингів, а потім позбавили права проводити поєдинки під своєю егідою і оштрафував на 250 тисяч доларів. У червні 2017 року минула умовна дискваліфікація боксера.

Нагадаємо, у липні російський суперважковаговик Олександр Повєткін переміг українця Андрія Руденка одноголосним рішенням суддів. Це був перший бій росіянина після допінгової дискваліфікації.

На кону зустрічі стояли два інтерконтинентальних пояси за версіями Всесвітньої боксерської організації (WBO) і Всесвітньої боксерської асоціації (WBA).