ua en ru

Руденко програв Повєткіну одноголосним рішенням суддів

Руденко програв Повєткіну одноголосним рішенням суддів Фото: Повєткін - Руденко

На кону зустрічі стояли два пояси

Російський суперважковаговик Олександр Повєткін переміг українця Андрія Руденка одноголосним рішенням суддів. На кону зустрічі стояли два інтерконтинентальних пояси за версіями Всесвітньої боксерської організації (WBO) і Всесвітньої боксерської асоціації (WBA).

Протягом усіх 12 раундів бою домінував Повєткін. Бій міг закінчиться вже в першому раунді, коли після одного з клінчів у Руденко защеміло м'яз в області шиї. Кілька хвилин українець приходив до тями, в підсумку прийняв рішення продовжувати зустріч. З пошкодженням Руденко провів весь поєдинок.

Андрій показав конкурентний бій, намагався небезпечно відповідати і кілька разів Повєткін зазнав на собі бічні удари українця. Якщо перші раунди були за Повєткіним, то потім Руденко почав потихеньку вирівнювати хід бою.

І все ж проблеми з шиєю протягом усього бою турбували Руденко, він пару разів в перервах пропонував своєму кутку зупинитися, але порадившись з ними, продовжував поєдинок.

В результаті бій тривав усі 12 раундів, за підсумками яких судді одноголосно віддали перемогу 37-річному Повєткіну - 119:109, 120:108, 120:108.

Зазначимо, що це був перший бій росіянина після допінгової дискваліфікації.

Нагадаємо, чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко проведе свій наступний поєдинок з колумбійцем Мігелем Марріагой. Бій стане головним у шоу, яке відбудеться 5 серпня в Лос-Анджелесі.