ua en ru

Вибухи в Калинівці: ДСНС повністю очистила територію від боєприпасів

Вибухи в Калинівці: ДСНС повністю очистила територію від боєприпасів Фото: вибухи в Калинівці (УНІАН)

У ДСНС заявили про відсутність небезпеки на території вибухів

На сьогоднішній день у Калинівці Вінницької області, де в кінці вересня сталася пожежа з вибухами, робота з очищення території від боєприпасів виконана в повному обсязі. Про це повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, передає прес-служба відомства.

"На сьогоднішній день роботи з очищення території від боєприпасів виконані в повному обсязі і з упевненістю можна сказати, що небезпека на територіях, які були забруднені вибухонебезпечними предметами знята. Хочу ще раз подякувати весь особовий склад Служби за неоціненний вклад, який вніс кожен рятувальник, пожежник і піротехнік в боротьбу з надзвичайною ситуацією. Завдяки вам у найкоротші терміни стало можливим повернення спокою і нормальних умов життєдіяльності для населення Вінницької області ", - сказав Чечоткін.

Нагадаємо, раніше було завершено обстеження 10-кілометрової зони навколо складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області, де в кінці вересня сталася пожежа з вибухами.

Як відомо, вибухи під Вінницею на військових складах сталися ввечері 26 вересня. Повідомлялося, що на складах зберігалося 188 тис. тонн боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" і "Град". Станом на 18 листопада, українські рятувальники вилучили понад 3,6 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні в Калинівці.