ua en ru

Вибухи в Ічні: військова прокуратура не відкидає версію теракту

Вибухи в Ічні: військова прокуратура не відкидає версію теракту Фото: наслідки вибухів в Ічні (РБК-Україна)

Слідчі допитують воєнізовану охорону арсеналу в Чернігівській області

У рамках розслідування вибухів на арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області військова прокуратура не відкидає версію теракту. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає РБК-Україна.

За його словами, наразі на місці події працює група військових прокурорів разом з військовим прокурором Центрального регіону. Прокураторою відкрито кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 ККУ).

"За наявною інформацією, версію теракту слідство також не відкидає. Зокрема, вона також опрацьовується фахівцями оперативних підрозділів правоохоронних органів та Міністерства оборони України", - зазначив Лисенко.

Він додав, що на даний час тривають допити чатових воєнізованої охорони Збройних сил україни (ЗСУ), які безпосередньо охороняли територію зберігання боєприпасів. Також опитують інших свідків події. Уточнюються завдані збитки. Інтенсивність вибухів зменшилася.

Вибухи в Ічні: військова прокуратура не відкидає версію теракту

Нагадаємо, раніше заступник начальника генерального штабу Радіон Тимошенко повідомив, що найбільш ймовірною причиною вибухів боєприпасів на складах у Чернігівській області є диверсія.

Додамо, що осередки пожежі на артилерійських складах 6 Арсеналу в Ічні Чернігівської оласті було локалізовано о 14:00. За даними Генерального штабу ЗСУ, інтенсивність вибухів динамічно змінюється. На час даний фіксується 1 вибух на хвилину.

У Міноборони зазначили, що ліквідація наслідків вибухів боєприпасів на території 6 арсеналу біля Ічні триватиме цілодобово.

За фактами вибухів на 6 арсеналі військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом злочину, кваліфікованого як недбале ставлення військової службової особи до служби в умовах особливого періоду. За це винуватців можуть позбавити волі на строк від 5 до 7 років.