ua en ru

Вибухи в Чернігівській області: розмінування території проводитимуть до 15 грудня

Вибухи в Чернігівській області: розмінування території проводитимуть до 15 грудня Фото: Микола Чечоткін (РБК-Україна)

Рятувальники проводитимуть очищення 16-кілометрової зони у районі арсеналу у Чернігівській області

У Чернігівській області до 15 грудня 2018 року триватиме розмінування території, прилеглої до військового арсеналу, де вчора сталися вибухи. Про це у ході засідання уряду сказав глава Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Чечоткін, рятувальники проводитимуть очищення 16-кілометрової зони у районі арсеналу у Чернігівській області від вибухонебезпечних предметів.

"Розроблено план очищення 16-кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів. Відповідно до плану, очищення 79 гектарів території піротехнічними підрозділами ДСНС планується завершити до 15 грудня 2018 року. Для проведення робіт на місці події зосереджено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС загальною чисельністю 110 чоловік особового складу і 40 одиниць техніки. Всього до проведення рятувальних та інших робіт в районі НС залучено понад 1 тис. осіб та 214 одиниць техніки", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман затвердив план організації робіт з розмінування территорії, прилеглої до арсеналу у Чернігівській області.

Зазначимо, Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня 2018 року, прийняв рішення про виділення 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області.