ua en ru

Навколо Балаклії розміновано вже 7 населених пунктів

Навколо Балаклії розміновано вже 7 населених пунктів Фото: піротехніки в Балаклії

Усього вже вилучено 820 вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні бригади Держслужби з надзвичайних ситуацій розмінували вже 7 населених пунктів, а також 5 із 9 секторів території міста Балаклія Харківської області, де сталися вибухи на арсеналі боєприпасів Збройних Сил України. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, розмінування наразі триває, всього вже вилучено 820 вибухонебезпечних предметів.

Як розповів Зубко, нині на території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів, періодичністю 10 вибухів на годину. Пожеж на території Балаклії та прилеглих населених пунктів не зафіксовано.

"Триває комісійне обстеження будівель. Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинків. Зазнали пошкодження різного ступеню 243 будівлі, у тому числі 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об’єктів соціальної сфери, 22 об’єкти інфраструктури та промисловості. Проводиться оцінка обсягів пошкоджень та руйнувань зазначених будівель", - доповів віце-прем'єр.

Він також додав, що наразі продовжуються роботи з відновлення енергопостачання та газопостачання м. Балаклія і району, а для забезпечення електропостачання с. Яковенкове залучено 2 електростанції ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в неділю, 26 березня 2017 року, у Міністерстві оборони планують повністю ліквідувати два останні осередки тління на військових складах у Балаклії Харківської області.