ua en ru

Вибух міномету "Молот": військова прокуратура встановлює обставини події

Вибух міномету "Молот": військова прокуратура встановлює обставини події Ілюстративне фото (facebook.com/ato.news)

Внаслідок події постраждали двоє українських військових

Військова прокуратура встановлює обставини вибуху міномету "Молот" у зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, вибух міномету "Молот" стався на позиціях однієї з військових частин на території Донецької області 23 вересня 2018 року близько 21:00 - у каналі ствола міномету вибухнула міна. Внаслідок події постраждали двоє українських військових.

"За процесуального керівництва військової прокуратури Донецького гарнізону проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило тілесні ушкодження кількох осіб", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці провели огляд місця вибуху, звідки вилучені необхідні речі, предмети та документи; наразі проводиться слідчих та процесуальних дій для з’ясування усіх обставин вибуху.

Крім того, вирішується питання про призначення до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на Донбасі вибухнув міномет. Як пояснювали у штабі ООС, у каналі ствола міномету "Молот" розірвалась міна, внаслідок чого постраждали двоє українських військових.