ua en ru

У штабі повідомили подробиці вибуху міномету у зоні ООС

У штабі повідомили подробиці вибуху міномету у зоні ООС Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

У каналі ствола міномету "Молот" розірвалась міна, постраждали двоє військових

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі під час бойових дій у каналі ствола міномету "Молот" розірвалась міна, внаслідок чого постраждали двоє українських військових. Про це йдеться у повідомленні прес-центру ООС у Facebook.

Як зазначається, подія трапилася 23 вересня. Разом з тим, у штабі не повідомляється, де саме стався вибух.

"Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення. 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 “Молот” розірвалась міна", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі відомості за фактом вибуху внесено до ЄРДР, подію кваліфіковано за статтею 414 частина 2 Кримінального кодексу України “Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”.

"Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання. Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає", - йдеться у повідомленні.

У штабі повідомили подробиці вибуху міномету у зоні ООС

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у районі проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі вибухнув міномет "Молот", в результаті чого постраждали троє військових.

Додамо, в липні поточного року в результаті вибуху на Рівненському полігоні загинули 3 військових і 9 поранені.