ua en ru

Вищий спецсуд підтвердив вирок обвинуваченим у "врадиевскому справі"

Вищий спецсуд підтвердив вирок обвинуваченим у "врадиевскому справі" Фото: відділення міліції у Врадіївці

Вирок ґвалтівникам залишений без змін

Вищий спеціалізований суд України підтвердив вирок обвинуваченим у "врадиевскому справі" (справа про зґвалтування Ірини Крашковой в селищі Врадіївка Миколаївської області). Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

"Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив законність вимог прокуратури Миколаївської області та залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій, якими четверо обвинувачених у справі про побиття і згвалтування жительки Врадіївки Ірини Крашковой засуджені від 5 до 15 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напад на 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову було скоєно 26 червня 2013 р. Слідство встановило, що її побили і зґвалтували міліціонери Дмитро Поліщук та Євген Дрижак, а також таксист Сергій Рабиненко. У приховуванні злочину звинуватили заступника начальника Врадіївського РВВС Михайла Кудринского.

29 листопада 2013 р. колегія суддів Первомайського міського районного суду винесла вирок чотирьом обвинуваченим у "врадиевскому справі".

Зокрема, колишнього капітана міліції Євгена Дрижака за вчинення розбою, зґвалтування і спробу вбивства Ірини Крашковой, а також службові злочини і зберігання наркотиків, суд засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна і позбавленням звання "капітан міліції".

Екс-лейтенанта міліції Дмитро Поліщук був засуджений до 15 років в'язниці з конфіскацією всього майна і позбавленням спеціального звання "лейтенант міліції".

Сергій Рабиненко був засуджений за розбій і замах на вбивство Крашковой до 11 років виправної колонії з конфіскацією майна.

Крім того, екс-заступник начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайло Кудринсий за приховування тяжкого злочину та перевищення влади суд позбавив звання "майор міліції" та засудив до 5 років позбавлення волі.

Пізніше Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі вирок Первомайського міського районного суду щодо "врадиевскому справі".