ua en ru

Вища рада правосуддя звільнила суддю Вищого спецсуду згідно з законом про люстрацію

Вища рада правосуддя звільнила суддю Вищого спецсуду згідно з законом про люстрацію Фото: засідання Вищої ради правосуддя

Провадження стосовно судді порушено у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності

Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила звільнити з посади суддю Вищого спеціалізованого суду України Володимира Колесниченка у зв’язку з порушенням вимог щодо несумісності. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

Повідомляється, що на засіданні 23 травня Вища рада правосуддя розглянула провадження щодо несумісності стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Колесниченка Володимира Миколайовича, відкрите за зверненнями Міністерства юстиції відповідно до Закону України "Про очищення влади".

Як повідомила доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова, вказані у зверненнях Міністерства юстиції України підстави знайшли своє підтвердження у ході проведеної нею перевірки.

"Вища рада правосуддя ухвалила визнати порушення суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Колесниченком Володимиром Миколайовичем вимог щодо несумісності та звільнити його з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, 11 травня повідомлялося, що Вища рада правосуддя звільнила 91 суддю Криму за дисциплінарні проступки.