ua en ru

Вищий адмінсуд поскаржився в Раду суддів на обшуки

Вищий адміністративний суд України просить Раду суддів дати об'єктивну оцінку подіям, які мали місце в Окружному адміністративному суді Києва 16-17 лютого. Про це йдеться у зверненні в. о. голови ВАСУ Михайла Смоковича до голови Ради суддів України Валентини Симоненко.

"Повідомляю, що 16-17 лютого 2015 р. на підставі постанови Шевченківського районного суду р. Чернівці від 14 лютого 2015 р. у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва співробітники прокуратури Києва та міліції провели обшук. Обшук проводився з метою виявлення доказів прийняття суддями рішень у період їх перебування за кордоном, тобто випливає, що такі рішення кваліфікуються як "завідомо неправосудні". Прошу дати об'єктивну оцінку обставинам та вжити заходи щодо забезпечення незалежності суддів та їх правовий захист", - йдеться у зверненні.

Повідомляється, що в даному обшуку Окружний суд Києва вбачає тиск на суддів з метою надання впливу на результати розгляду резонансних справ, що перебувають у їх провадженні.

Нагадаємо, 19 лютого судді Окружного адмінсуду взяли самовідвід у справі про заборону КПУ.

Пізніше Мін'юст попросив вищу кваліфікаційну комісію суддів перевірити всіх суддів Окружного адмінсуду Києва через відмови від справи про заборону КПУ.