ua en ru

Виручка Стахановського вагонзаводу в 2012 р. склала близько 3 млрд грн

За підсумками роботи за 2012 рік загальний обсяг випуску товарної продукції на Стахановському вагонобудівному заводі склав 5 тис. 60 одиниць вантажного рухомого складу, виручка від реалізації яких склала близько 3 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, в 2012 році Стахановський вагонобудівний завод провів 2 тис. 787 універсальних піввагонів, з яких 2 тис. 199 люкових було поставлено на ринок СНД і 588 суцільнометалевих піввагонів з глухим кузовом, - на ринок України. Також було проведено 1 тис. 139 хопперов-мінераловозов, які були відвантажені до Росії і Туркменістану. У році, що пішов, СВЗ продовжив випуск вагонів-самоскидів. 184 думпкара були проведені в рамках міжнародного тендеру до Туркменістану, а також здійснювалися постачання до Росії і Білорусії.

Для Латвії і Литви було вироблено 400 платформ, призначених для перевезення великотоннажних контейнерів, колісної і гусеничної техніки. З вересня 2012 року Стахановський вагонобудівний завод почав серійне виробництво хоперів-зерновозів. До кінця року вже було поставлено 550 зерновозів для російської і казахстанської операторських компаній.

ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" є одним з підприємств залізничного машинобудування в Україні з повним циклом виробництва вантажних вагонів різних моделей і конструкцій - від розробки конструкторської документації до постачання готового рухомого складу замовнику. На залізниці країн СНД, ближнього і далекого зарубіжжя підприємство випускає більше 10 видів вантажних вагонів.

Читайте також: Чистий збиток "Стахановського вагонобудівного заводу" за 9 міс. склав 16,7 млн грн проти прибутку роком раніше