ua en ru

Виконували операцію: ВМС США відреагували на звинувачення Росії в порушенні кордону

Виконували операцію: ВМС США відреагували на звинувачення Росії в порушенні кордону Фото: РФ звинуватила США в порушенні морського кордону (wikipedia.org)

Повідомлення російського Міноборони РФ про спробу американського есмінця увійти в російські територіальні води не відповідає дійсності. ВМС США виконували операцію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на повідомлення Тихоокеанського флоту США.

У ВМС США заявили, що в той момент, коли есмінець Chafee 15 Жовтня 2021 року займався звичайними операціями в міжнародних водах Японського моря, Російський есмінець класу "Удалой" наблизився до Chafee на відстань приблизно 65 ярдів (більш як 59 метрів).

Як наголошується в заяві, взаємодія між двома кораблями була безпечною і професійною. Хоча Росія випустила повідомлення для льотчиків і моряків, що діють в цьому районі, на більш пізній термін, в момент взаємодії між американським і російським кораблями.

"USS Chafee проводив операції відповідно до міжнародного права... Сполучені Штати будуть продовжувати літати, плавати та діяти там, де це дозволено міжнародним правом", - йдеться в повідомленні.