ua en ru

Висунення кандидатур торгових представників знаходиться в компетенції прем'єра, - П'ятницький

Висунення кандидатур торгових представників знаходиться в компетенції прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Висунення кандидатур торгових представників знаходиться в компетенції прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це на прес-конференції заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, що діяльність торгівельного представника спрямовується через міністерство, але компетенція призначати - це компетенція Кабінету міністрів... А перша компетенція вносити кандидатуру є у прем'єра. Це номер один, тому далі все за законом. В даному випадку ніякого порушення законодавства немає", - заявив П'ятницький.

Він наголосив, що саме Кабінет міністрів, а не міністр економічного розвитку і торгівлі України повинен призначати торгівельного представника.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета 20 серпня 2014 р. написав заяву про відставку. Шеремета пояснив свою відставку тим, що з ним не погодили торгового представника України.

Кабмін 20 серпня ввів інститут торгового представника України і призначив торговим представником України при Мінекономіки Валерія П'ятницького - урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції.