ua en ru

Викиди "Титану": до Херсонської області вже прибуло 84 жителі окупованого Криму

Викиди "Титану": до Херсонської області вже прибуло 84 жителі окупованого Криму Фото: КПВВ "Каланчак" (УНІАН)

У звязку із екологічною ситуацією в окупованому Криму мешканці півострова приїхали на материкову Україну

Через тимчасово закриті пункти пропуску на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом на територію материкової України пройшли загалом 84 особи. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив помічник начальника Херсонського загону Дердприкордонслужби Іван Шевцов.

Йдеться про контрольні пункти в'їзду-виїзду "Чаплинка" і "Каланчак", що на адмінмежі між Кримом та Херсонською областю.

"Станом на сьогодні перетнули адміністративний кордон 84 громадянина. Скільки з них звернулись за отриманням медичної допомоги - я сказати не можу. В більшості своїй це літні люди. Хочу зазачити, що під час перетину вони всі вказують причину перетину", - повідомив він.

Нагадаємо, як стало відомо сьогодні, 13 вересня 2018, на КПВВ "Каланчак" що на адміністративній межі між окупованим Кримом та Херсонською областю, виявлено перевищення рівня сірководню.

Також у Кабміні повідомили, Україна додатково замовила супутникові знімки, щоб відстежувати ситуацію з діяльністю "Кримського Титану" "в динаміці". На сьогодні робота заводу призупинена у зв'язку із хімічними викидами.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що через хімічні викиди з півдня Херсонської області евакуювали понад 500 людей. Також в місцевій ОДА відзначили, що в двох районах розпочала роботу пересувна моніторингова лабораторія, яка досліджує забруднення повітря.