ua en ru

Україна замовила знімки з супутника, щоб з'ясувати ситуацію на "Титані"

Україна замовила знімки з супутника, щоб з'ясувати ситуацію на "Титані" Фото: Вадим Черниш (УНІАН)

Україна має намір скористатися Конвенцією про захист Чорного моря з метою отримання інформації щодо викидів заводу "Титан"

Уряд України розробляє можливості скористатися Конвенцією про захист Чорного моря від забруднення з метою отримання інформації від окупаційної "влади" Криму щодо викидів заводу "Титан". Про це повідомив глава Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, передає "Укрінформ".

"Існує конвенція із захисту Чорного моря від забруднення. Ця конвенція міжнародна, яку всі чорноморські країни ратифікували. В рамках цієї конвенції не дозволяється не тільки забруднювати воду річок, які впадають у Чорне море, а також і через атмосферне повітря. Ця конвенція прямо передбачає, що води Чорного моря або прибережна зона не мають забруднюватись, в тому числі і через повітря. Зараз уряд опрацьовує можливості скористатися цією конвенцією для отримання інформації", - зазначив міністр.

Крім того, МінТОТ додатково замовило супутникові знімки, щоб відстежувати ситуацію з діяльністю "Титану" "в динаміці".

Нагадаємо, сьогодні на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" на адміністративному кордоні між окупованим Кримом та Херсонською областю, виявлено перевищення рівня сірководню.

Як повідомляло Міністерство охорони здоров'я України в середу, 12 вересня, за результатами лабораторних досліджень в Херсонській області перевищення рівня хімічних речовин у повітрі та грунті виявлено не було.