ua en ru

У поліції назвали версії забруднення повітря в Криму

У поліції назвали версії забруднення повітря в Криму Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

Зокрема, розглядається три версії

Слідчі поліції Автономної Республіки Крим назвали три версії, які могли призвести до отруйних викидів на заводі "Кримський титан". Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в АР Крим.

В поліції повідомляють, що зараз правоохоронці допитують свідків, надсилають запити про наявність на території можливих джерел забруднення, а також у медичні установи про факти скарг громадян на погіршення стану здоров'я.

"У ході розслідування слідчими висунуто кілька версій", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, розглядається три версії:

  • викид в атмосферу був здійснений у зв'язку з неправильною експлуатацією заводів, розташованих на півночі Криму ( "Кримський Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод");
  • викид в атмосферу стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод" при здійсненні військових навчань Російською Федерацією;
  • викид в атмосферу здійснено Російською Федерацією з метою створення масштабної інформаційної кампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонської області шляхом організації стихійних мітингів незадоволених екологічною ситуацією місцевих жителів.

Нагадаємо, жителям Херсонської області, які проживають біля адміністративного кордону з окупованим Кримом, роздали 20 тис. марлевих пов'язок у зв'язку з викидами заводу "Кримський титан".

Раніше повідомлялося, що для мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації через хімічні викиди на заводі, в сусідній Херсонської області обробили 220 км доріг.

Також РБК-Україна писало, що для запобігання хімічних отруєнь триває обстеження дітей, які могли потрапити в зону впливу викидів заводу "Кримський титан". У Новоолександровку лікарі оглянули 215 дітей, з них в дитсадку - 56 і ще близько 50 дорослих. Проявів токсичних уражень не виявлено.

Зазначимо, що поблизу адмінкордону з Кримом працюють 3 лікарські бригади.