ua en ru

Вибори в Росії: подробиці

Вибори в Росії: подробиці Фото: вибори в Росії пройшли 19 вересня

Дільниці для голосування були відкриті в Києві та Одесі

Вибори в Росії відбулися вчора, 18 вересня. Жителі РФ обирали новий склад Державної Думи. Незважаючи на суперечки з цього приводу, дільниці для голосування відкрилися в Києві та Одесі. Найбільше суперечностей викликало проведення виборів на території Криму анексованого. Вже кілька країн заявило про те, що не визнають результати голосування на окупованому півострові.

Голосування відбулося в Києві та Одесі

Вибори в Росії стали предметом суперечок між РФ і Україною. Так, раніше Петро Порошенко заявляв про те, що голосування на території України повинно пройти за наших умов. У РФ в свою чергу, заявили, що "Росія не готова обговорювати електоральний процес на своїй території ні з якими країнами". Однак у призначений день – 18 вересня, на який були призначені вибори в Росії, дільниці для голосування в Одесі і Києві були відкриті.

Без інцидентів звичайно ж не обійшлося. Як відомо, поліція склала 8 адмінпротоколів і завела 2 справи у дипустанов РФ. Зокрема, в Одесі представники Правого сектора намагалися заблокувати вхід в будівлю консульства РФ, де проходило голосування.

У Києві біля посольства РФ зібралися протестуючі, один з яких кидав яйця у бажаючий взяти участь у виборах. Його затримала поліція.

Як відомо, в Україні всього проголосувало 350 громадян Росії.

ЦВК оголосила попередні результати

Згідно з попередніми результатами виборів у Росії, зі значним відривом лідирує партія "Єдина Росія", за яку проголосували 44,15% виборців. На другому місці йде ЛДПР, яка отримала 18,39% голосів, КПРФ віддали свої голоси 17,24%, а за "Справедливу Росію" - 6,24%.

Кримські татари не брали участь у виборах в Криму

Згідно з повідомленням голови Меджлісу Рефата Чубарова, жоден з кримських татар не брав участь у виборах в Росії, які проводилися на території Криму анексованого.

"Президент відзначив присутність на зустрічі представників кримськотатарського народу. За словами глави держави, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що жоден з кримських татар не брав участь у виборах в Криму", - йдеться в повідомленні прес-служби Петра Порошенка.

Кілька країн заявили про невизнання результатів виборів у Криму

Дуже спірним питанням, в першу чергу, для України і багатьох інших країн, залишається проведення виборів в Росії на території окупованого Криму. Так, вже кілька країн заявили про те, що не визнають результати голосування на півострові аннексированном. Зокрема, це Данія, США і Швеція.