ua en ru

Вибори президента Франції: Саркозі заявив, що йде з політики

Вибори президента Франції: Саркозі заявив, що йде з політики Фото: Ніколя Саркозі збирається залишити політику і приділяти більше часу сім'ї

Ніколя Саркозі визнав поразку у першому турі праймеріз

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що збирається піти з політики після поразки в першому турі праймеріз щодо визначення кандидата на вибори президента Франції від правоцентристських сил. Про це повідомляє Le Monde.

За підсумками підрахунку голосів на 9343 з 10 229 дільниць, екс-прем'єр Франції Франсуа Фійон набирає 44,2%, екс-прем'єр Ален Жюппе - 28,4%, Саркозі - лише 20,7% і не проходить у другий тур.

У своєму виступі за попередніми підсумками голосування Саркозі повідомив, що збирається голосувати за Франсуа Фійона і планує приділяти більше часу родині, а не політиці.

"Для мене настав час повернутися до життя, в якому більше особистих і менше політичних пристрастей. Удачі Франції, удачі вам, співвітчизники", - сказав він.

Зазначимо, раніше французький прем'єр-міністр Мануель Вальс припустив, що лідер політичної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен може перемогти на виборах президента Франції в 2017 році.

Нагадаємо, у Франції лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен зі значним відривом випереджає Ніколя Саркозі у президентських рейтингах.