ua en ru

У Франції лідер ультраправих Ле Пен очолює президентські рейтинги

У Франції лідер ультраправих Ле Пен очолює президентські рейтинги Фото: Марін Ле Пен очолює президентські рейтинги у Франції

Лідер партії "Національний фронт" має 29-відсоткову перевагу над найближчим конкурентом

У Франції лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен зі значним відривом випереджає найближчого конкурента у президентських рейтингах. Про це свідчать результати останніх соціологічних опитувань, передає The Independent.

"Лідер ультраправих має 29-відсоткову перевагу над найближчим конкурентом - лідером республіканців Ніколя Саркозі, який відставав раніше на 8%. Своєю чергою Саркозі має 15% переваги над лідером лівих Жан-Люком Меланшоном за результатами опитування компанії Іpsos, у якому проведено аналіз п'яти сценаріїв із різними кандидатами", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, такі результати збільшують побоювання, що Ле Пен може стати президентом Франції на тлі глобального зростання популізму, що стало характерним для внутрішньої політики багатьох країн Заходу й ознаменувалося виходом Великобританії з Євросоюзу, а також перемогою Дональда Трампа на виборах у США.

Нагадаємо, раніше французький прем'єр Мануель Вальс заявив, що Ле Пен може перемогти на виборах президента Франції у 2017 році.