ua en ru

Вибори в Італії ознаменувалися хаосом і довгими чергами на дільницях

Вибори в Італії ознаменувалися хаосом і довгими чергами на дільницях Фото: Сільвіо Берлусконі на голосуванні (femen.org)

Процес голосування сповільнюється внаслідок плутанини через нове виборче законодавство

В Італії під час парламентських виборів на багатьох виборчих дільницях утворилися довгі черги. Процес голосування 4 березня 2018 року сповільнюється внаслідок плутанини через нове виборче законодавство, виявлення недійсних бюлетенів та підвищені заходи безпеки, передає DW.

Зазначено, що в адміністративному центрі Сицилії Палермо близько 200 виборчих дільниць відкрилися з запізненням, оскільки необхідно було наново надрукувати бюлетені. Мер міста Леолука Орландо вибачився перед виборцями за незручності, зазначивши, що "це нове виборче законодавство спричинило серйозні проблеми і в інших частинах Італії".

Як повідомляється, також лунає чимало критики через помилки та некомпетентні дії членів виборчих комісій. Із огляду на труднощі в мерії Риму закликали громадян приходити на дільниці щонаменше за годину до їхнього офіційного закриття. Станом на 12:00 явка становила 19,3% - утім, в Італії традиційно активність виборців зростає в другій половині дня.

Серед тих, хто вже проголосував, - і колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі. Лідер партії "Вперед, Італіє" віддав свій голос на одній із виборчих дільниць Мілана. Одразу після голосування його атакувала напівоголена дівчина - вірогідно, активістка Femen - із написом на тілі "Берлусконі, твій час сплив".

Передбачається, що виборчі дільниці працюватимуть в Італії до 23:00 за місцевим часом (до опівночі за київським). Результати екзит-полів оприлюднять одразу після закриття, а перші попередні підсумки стануть відомі вночі. Остаточних результатів слід чекати ближче до обіду 5 березня. В Італії право голосу мають 46 мільйонів громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії сьогодні проходять парламентські вибори.