ua en ru

СОТ почала розглядати заборону Росії на імпорт залізничного бладнання з України

СОТ почала розглядати заборону Росії на імпорт залізничного бладнання з України Фото: Міністерство економіки і торгівлі України (колаж РБК-Україна)

За чотири роки експорт української залізничної продукції до РФ скоротився на 96%

У Світовій організації торгівлі сьогодні, 10 липня 2017 року, розпочався розгляд заборони Росії на імпорт залізничного обладнання з України. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що сьогодні проходить засідання групи експертів в суперечці DS 499 про заборону Росією імпорту українського залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання. Це перше засідання групи експертів та сесія третіх сторін, яка, в свою чергу, являє собою розгляд справи по суті.

За словами заступника голови МЕРТ Наталії Микольської, в період з 2012 по 2016 роки експорт залізничної продукції до РФ скоротився на 96% - з 2,6 млрд доларів до 95 млн.

"Застосовуючи ці заходи, РФ порушує зобов'язання в рамках СОТ (зокрема, положення Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року та Угоди по технічним бар'єрам у торгівлі)", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Казахстан обговорить з РФ необхідність скасування обмеження українського транзиту.