ua en ru

Казахстан обговорить з РФ необхідність скасування обмеження українського транзиту, - Зубко

Казахстан обговорить з РФ необхідність скасування обмеження українського транзиту, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Україна та Казахстан домовилися розширити співпрацю у сфері ІТ-технологій

Казахстан обговорить з Росією необхідність скасування обмеження українського транзиту. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва, передає прес-служба віце-прем'єра.

Зокрема, Зубко звернувся до першого заступника прем'єр-міністра Казахстану, голови казахстанської частини комісії Аскара Маміна щодо обговорення казахстанською стороною із РФ необхідності скасування обмежень і заборон на український транзит. Віце-прем'єр наголосив, що дії РФ порушують принципи вільної торгівлі, передбачені членством цієї країни у СОТ.

Крім того, Зубко проінформував, що сторони домовилися розширити співпрацю у сфері ІТ-технологій і розвитку формату "стартап" у рамках державної програми "Цифровий Казахстан".

Нагадаємо, заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань заявив, що Україна втратила понад 1 млрд доларів в результаті торгової війни з Російською Федерацією.