ua en ru

ВРЮ внесе до Ради постанову про звільнення судді Татаурової за справи проти Майдану

ВРЮ внесе до Ради постанову про звільнення судді Татаурової за справи проти Майдану Суддя: суддя Ірина Татаурова

Проти Татаурової порушене кримінальне провадження

Вища рада юстиції внесе постанову до Верховної Ради України щодо звільнення судді Деснянського районного суду Києва Ірини Татаурової за порушення присяги. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

Зазначається, що Вища рада юстиції розглянула дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року № 50/02-15 за заявами заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно вказаної судді.

"За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення Татаурової Ірини Миколаївни з посади судді Деснянського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді", - сказано в повідомленні.

Як повідомляли ЗМІ, 15 травня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань проти судді були внесені відомості за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу. Так, правоохоронці підозрюють Татаурову в прийнятті неправосудних рішень щодо арештів учасників Евромайдану у січні 2014 року.

Нагадаємо, 2 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на засіданні ухвалила рішення про подовження терміну відсторонення трьох суддів від займаної посади, однак відмовила у подовженні терміну відсторонення Ірини Татаурової від посади судді Деснянського райсуду столиці.