ua en ru

ВККСУ подовжила на місяць термін відсторонення Оберемка і ще двох суддів

ВККСУ подовжила на місяць термін відсторонення Оберемка і ще двох суддів Фото: засідання ВККСУ

Рішення прийнято на підставі клопотання генпрокурора Віктора Шокіна

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) сьогодні, 2 листопада, на засіданні ухвалила рішення про подовження терміну відсторонення трьох суддів від займаної посади. Про це повідомили у прес-службі ВККСУ.

Як зазначається, рішення прийнято на підставі клопотання генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Зокрема, у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності подовжено на один місяць термін відсторонення:

- Оберемка Владислава Олександровича - з посади судді Макарівського районного суду Київської області;

- Вознюка Сергія Михайловича - з посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області;

- Лисенка Владислава Вікторовича - з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області.

При цьому ВККСУ відмовила у подовженні терміну відсторонення Ірини Татаурової від посади судді Деснянського районного суду міста Києва.

Зазначимо, що суддя Владислав Оберемко підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.129, ч.1 ст.345, ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - погроза вбивством стосовно громадянина, працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом. Раніше Оберемка за рішенням ВККСУ від 2 вересня було відсторонено від посади судді Макарівського райсуду Київської області на два місяці (до 2 листопада 2015 року).

Суддя Сергій Вознюк звинувачується у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.375 Кримінального кодексу України - постановлення завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, Лозінського В.О. від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я. Раніше Вознюк за рішенням ВККСУ від 2 вересня був відсторонений від посади строком на два місяці.

Суддя Владислав Лисенко звинувачується у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.375 КК України за постановлення завідомо неправосудного рішення у справі про адміністративне правопорушення, визнавши Овдея І.В. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.122-2 КпАП, і застосувавши до нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком на шість місяців. Раніше Лисенка за рішенням ВККСУ від 24 липня було відсторонено від посади судді строком на два місяці. Пізніше, 2 вересня і 2 жовтня, ВККСУ подовжувала дію свого рішення на один місяць.

Суддя Ірина Татаурова підозрюється у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.375 Кримінального кодексу України - постановлення завідомо неправосудної ухвали про обрання Стогову А.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Раніше Татаурова за рішенням ВККСУ від 18 серпня була відсторонена від посади судді до 2 вересня. Пізніше, 2 вересня і 2 жовтня, комісія подовжувала термін відсторонення на один місяць. Рішення ВККСУ від 18 серпня про первинне відсторонення судді Татаурової від посади скасовано ВАСУ 26 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ВККСУ відкрила дисциплінарні справи проти Оберемка і ще 17 суддів.