ua en ru

ВРЮ перевірить, чи пов'язані подання суддями заяв про звільнення з намаганням уникнути відповідальності

ВРЮ перевірить, чи пов'язані подання суддями заяв про звільнення з намаганням уникнути відповідальності Фото: засідання секції ВРЮ

Перевірять 67 суддів

Голова Вищої ради юстиції (ВРЮ) Ігор Бенедисюк під час засідання секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад та дисциплінарної секції повідомив, що ВРЮ перевірить, чи пов'язані подання суддями заяв про звільнення з намаганням уникнути відповідальності. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

Зазначається, що секція ВРЮ з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад рекомендувала відкласти розгляд питань про звільнення 67 суддів з посад за загальними обставинами через наявність стосовно них у Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів України дисциплінарних проваджень, висновків Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

"Більшість із цих матеріалів стосувалася суддів, які не досягли граничного строку перебування на посаді судді (65 років) і стосовно яких є ще не досліджені скарги у ВРЮ та ВККСУ. Зараз у нас є можливість перевірити ці скарги і з'ясувати, чи не пов'язане подання заяв із намаганням суддів уникнути притягнення до відповідальності", - сказав Бенедисюк.

Нагадаємо, ВРЮ реорганізують в інший орган з робочою назвою Вища рада правосуддя.