ua en ru

Коли ЗСУ знову застосують "Байрактар": в Генштабі назвали умову

Коли ЗСУ знову застосують "Байрактар": в Генштабі назвали умову Фото: начальник Генштабу Сергій Шаптала (facebook.com/GeneralStaff.ua)

В Генштабі не виключають чергове використання "Байрактарів". Втім, лише у разі загрози життю військовослужбовцям.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова начальника Генштабу Сергія Шаптали в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Шаптали, на Донбасі військові можуть застосувати Байрактар виключно у разі необхідності ліквідувати загрозу життю військовослужбовцям.

"Ми "Байрактари" на даний час застосовуємо при загрозах. Якщо є загроза для наших військових і необхідно цю загрозу погасити, щоб зберегти життя військовим, то ми застосовуємо "Байрактари". Це буде ситуативне точкове застосування”, - відзначив Шаптала.

Нагадаємо, що РБК-Україна розповідало про те, що на Донбасі українські військові вперше застосували безпілотник "Байрактар".

Водночас Німеччина й Франція висловили стурбованість з приводу цього.

У новому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" 5 листопада експерти обговорюють важливі питання. Зокрема: чи правильно Україна веде війну з Росією, що сьогодні відбувається на сході України, та чи чекати на військове загострення? Також Сергій Шаптала, Арсен Аваков, Петро Порошенко та інші висловлять свою думку щодо того, чи варто Україні вступати до НАТО.


Нагадаємо, у попередньому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" Євген Комаровський обурився тим, чого хочуть від українських лікарів під час пандемії та розповів, чому лікарі їдуть із країни.


Також відомий лікар різко висловився про те, що влада та "депутати-чмошники" програли інформаційну війну антивакцинаторам.


Крім того, головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, через який термін можна вакцинуватися після хвороби, кому зовсім не можна щеплюватися і чим найкраще вакцинуватися вагітним.


А Михайло Радуцький висловився про відповідальність медиків, вартість лікування, злодіїв, які продавали безкоштовні ліки, та про забезпечення лікарень киснем.


У ефірі також показали, як журналісти купили "паспорт" вакцинації за декілька хвилин.


Ну і ще дивіться емоційне відео, як українка шукала кисень для хворої матері.