ua en ru

У ЗСУ розпочались масштабні збори з резервістами

У ЗСУ розпочались масштабні збори з резервістами Фото: практична частина зборів пройде на полігонах

Загалом у зборах буде задіяно більше 8000 резервістів

У Збройних Силах України розпочались масштабні збори з резервістами. Протягом вересня 2016 року до них залучать 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Очікується, що в зборах буде задіяно більше 8000 резервістів, 10% із яких - офіцери. Збори пройдуть у два етапи: перший - 3-15 вересня, другий - 12-24 вересня.

"Особливістю проведення зборів є залучення близько 1000 резервістів у кожну бригаду одночасно. Доукомплектування частин і підрозділів відбуватиметься в ППД, а практична частина навчань відбудеться на полігонах та в навчальних центрах після передислокування", - йдеться в повідомленні.

"Головна мета навчань - відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з’єднань силами оперативного резерву у випадку відвертої агресії", - наголосили в Міноборони.


За інформацією відомства, під час зборів резервістів наказом Генерального штабу заборонено залучати до нарядів, господарчих робіт, стройової підготовки тощо. Час зборів максимально використовуватиметься для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів, запевнили в міністерстві.

Зазначено, що завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань із бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані з чинних військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи.

Нині в Україні близько 85 тисячі резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік за мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу. За попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові будь-якої миті стати на захист Батьківщини та прибути за викликом до військових частин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території Ставропольського краю Росії почалися активні заходи з мобілізації військового резерву.