ua en ru

ЗСУ у 2016 передано быльше тисячі одиниць озброєння, - Порошенко

ЗСУ у 2016 передано быльше тисячі одиниць озброєння, - Порошенко Фото: Петро Порошенко передав військовим техніку

Україна отримала від союзників понад 700 одиниць техніки

До Збройних сил України (ЗСУ) у поточному 2016 році вже передано быльше тисячі одиниць озброєння. Про це заявив президент України Петро Порошенко в Чугуєві Харківської області.

"Підприємства ОПК у 2016 році виготовили, модернізували і передали у ЗСУ більше тисячі одиниць озброєння. І процес триває", - заявив він.

Порошенко також зазначив, що за два роки українські військові набули унікальний досвід, на якому буде триматися українська оборона протягом десятиліть.

"Значну допомогу у забезпеченні армії військовою технікою та майном надають наші західні партнери...Сьогодні відправляємо на фронт чергову партію із ста сорока однієї одиниці озброєння, військової техніки", - повідомив Порошенко, додавши, що понад 700 одиниць техніки отримала Україна від союзників.

Порошенко передав армії військову техніку

Фото: Порошенко передав армії військову техніку

Як повідомляє харківське видання "Городской Дозор", після проведення процедури прийому-передачі вся техніка вирушить до військових частин сил АТО.

бронетехніка для АТО

Фото: бронетехніка для АТО

Крім того, на аеродромі президент провів церемонію нагородження державними нагородами військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

Також Порошенко побуває на навчальних стрільбах на військовому полігоні в Башкирівці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко хоче, щоб з ним узгоджували призначення на ряд вищих посад Нацгвардії.