ua en ru

Набула чинності перша велика угода про лібералізацію глобальної торгівлі в рамках СОТ

Набула чинності перша велика угода про лібералізацію глобальної торгівлі в рамках СОТ Фото: країни-учасники СОТ прийняли історичну угоду про лібералізацію глобальної торгівлі

Новий договір стимулює зростання світової економіки на 0,5% в рік

Угоду про спрощення процедур міжнародної торгівлі (Trade Facilitation Agreement - TFA) ратифікували вже більше двох третин з 164 членів організації. Цього достатньо для того, щоб документ набув чинності, передає в середу, 22 лютого, DW.

За словами глави СОТ Роберту Азеведу, новий договір стимулює зростання світової економіки на 0,5 процентного пункту в рік.

Перший багатосторонній договір із часу створення СОТ є "правильною відповіддю на оголошений президентом США Дональдом Трампом курс на ізоляцію", заявив член правління Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Штефан Маір.

Як зазначається, документ, прийнятий в ході конференції на Балі в 2013 році, передбачає згортання субсидій, спрощення митних формальностей, полегшення доступу до світових ринків для бідних країн та розширення допомоги країнам, що розвиваються.

Нагадаємо, Україна введе мита на товари з РФ, якщо буде проігноровано рішення СОТ.