ua en ru

Україна введе мита на товари з РФ, якщо буде проігноровано рішення СОТ, - МЕРТ

Україна введе мита на товари з РФ, якщо буде проігноровано рішення СОТ, - МЕРТ Фото: Наталія Микольська розповіла про позов проти РФ до СОТ

Заборона перевезення товарів по території РФ призвела до того, що Україна майже втратила ринок Казахстану і Узбекистану

У разі невиконання РФ рішення СОТ з транзиту товарів, Україна буде вводити додаткові мита для російських товарів. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку Наталія Микольська в ефірі "Громадського".

"Ми можемо говорити з досить високою ймовірністю, що Росія не виконає рішення СОТ добровільно у разі, якщо воно буде на користь України. Тому в такому випадку ми будемо використовувати механізм відкликання поступок. Це означає, що Україна матиме право скасувати по відношенню до Росії певні блага, які ми надаємо їм. Наприклад, ми зможемо застосувати додаткові мита на товари з РФ, встановити якісь квоти та інше", - розповіла заступник міністра.

За словами Микольської, заборона перевезення товарів по території РФ призвела до того, що Україна майже втратила ринок Казахстану і Узбекистану.

"96,6% українських товарів до Казахстану поставляються транзитом через РФ, 82,8% - в Узбекистан", - повідомила чиновник.

Вона також зазначила, що українська сторона намагалася домогтися скасування обмеження транзиту з боку РФ на стадії консультацій, однак отримала відмову.

Нагадаємо, в Росії відреагували на позов України в СОТ з обмеження транзиту.