ua en ru

Набув чинності закон про направлення 200 млн гривень на будівництво корпусу "Охматдиту"

Набув чинності закон про направлення 200 млн гривень на будівництво корпусу "Охматдиту" Ілюстративне фото (УНІАН)

Кошти спрямують на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту"

Набув чинності закон про направлення 200 мільйонів гривень на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Документ у четвер був опублікований у виданні "Голос України".

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Документом передбачається збільшити витрати на будівництво діагностичного комплексу "Охматдит" за рахунок зменшення видатків за бюджетною програмою "Фонд президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту" на суму 200 мільйонів гривень.

У пояснювальній записці до проекту підкреслювалося, що в державному бюджеті на 2019 рік Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабміну за бюджетною програмою "Фонд президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту" передбачено видатки в обсязі 200 млн гривень. Однак витрати за вказаною бюджетною програмою в 2019 році не здійснювалися і не будуть використані до кінця року. У зв'язку з чим кошти спрямують на будівництво корпусу "Охматдиту".

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський схвалив даний проект закону 11 грудня. А в четвер, 12 грудня, документ був оприлюднений у парламентській газеті "Голос України".

Так, Верховна рада раніше прийняла проект закону №2505 авторства глави держави, за закон проголосували 357 парламентаріїв.

Як писало РБК-Україна, Зеленський запропонував Верховній раді направити 200 млн гривень на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".