ua en ru

Зустріч Зеленського з Гутеррешем і Ердоганом: що відомо

Зустріч Зеленського з Гутеррешем і Ердоганом: що відомо Фото: генсек ООН Антоніу Гутерреш і президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

У четвер, 18 серпня, у Львові відбудуться тристоронні переговори між президентами України і Туреччини Володимиром Зеленським і Реджепом Таїпом Ердоганом, а також генсеком ООН Антоніу Гутеррешом.

Все, що відомо на даний момент про зустріч - в матеріалі РБК-Україна.

Ердоган прибув до Львова

Після обіду Реджеп Тайіп Ердоган прибув до Львова з Варшави.

Ще у Польщі турецький лідер провів невелику зустріч із губернатором польського регіону Радославом Віатра та послом Туреччини у Варшаві Ченгізом Камілом Фіратом.

Місце проведення переговорів

Президент України Володимир Зеленський прийме Ердогана та Гутерреша у палаці Потоцьких у центрі Львова.

Очікується, що після тристоронньої зустрічі Ердоган, Зеленський та Гутерреш проведуть спільну прес-конференцію.

Ердоган може запропонувати Зеленському організувати зустріч з Путіним

"Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч з Путіним", - повідомляє турецький телеканал A Haber з посиланням на джерела.

Ердоган вилетів на переговори

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вилетів сьогодні вранці з аеропорту Анкара Есенбога на приватному літаку для участі в переговорах.

За даними турецьких ЗМІ, літак Ердогана прибуде до Польщі, звідти він наземним транспортом проїде до Львова.

Тема переговорів

В Адміністрації президента Ердогана заявили, що за час тристоронніх переговорів будуть обговорюватися кроки, які можна зробити для припинення війни дипломатичним шляхом, а також шляхи посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки.

Там також уточнили, що Ердоган і Зеленський проведуть двосторонню зустріч, в ході якої "обговорять всі аспекти відносин" України і Туреччини, а потім відбудеться саміт у розширеному форматі за участю генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Генсек ООН прибув до Львова

Антоніу Гутерреш у середу прибув до Львова, щоб підготуватися до зустрічі з президентами України і Туреччини.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський прокоментував приїзд генсека ООН до Львова.

"В Україну вже прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Будемо працювати над необхідними для України результатами", - сказав він.

Зустріч Зеленського з Гутеррешем і Ердоганом: що відомоФото: Антоніу Гутерреш, генеральний секретар ООН (twitter.com/UN_Spokesperson)