ua en ru

Зустріч Порошенка і Трампа: в підсумковій заяві не згадана роль РФ у конфлікті на Донбасі

Зустріч Порошенка і Трампа: в підсумковій заяві не згадана роль РФ у конфлікті на Донбасі Фото: Петро Порошенко і Дональд Трамп (president.gov.ua)

Трамп і Порошенко провели зустріч

У підсумковій заяві за результатами зустрічі президента США Дональда Трампа і з президентом України Петром Порошенко не згадана роль РФ у конфлікті на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

Трамп зустрівся з Порошенком, щоб обговорити підтримку для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та програму реформ.

Не дивлячись на відсутність згадування російської агресії в підсумковому документі, 20 травня, США ввели нові санкції проти російських компаній та громадян Росії, а також самопроголошених Донецької та Луганської "республік". Так, обмежувальні заходи були введені проти 11 фізичних і юридичних осіб, які перебувають в окупованому РосієюКриму.

За результатами зустрічі Порошенко дав брифінг, в ході якого розповів деталі спілкування з американським президентом. Зокрема, він заявив про те, що зустріч була дуже повноцінної і детальної. За його словами, Україна отримала тверду підтримку з боку Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що санкції США проти Російської Федерації (РФ) залишаться в силі, поки Москва "не покине Україну.