ua en ru

У Білому домі заявили, що санкції залишаться в силі поки РФ "не покине Україну"

У Білому домі заявили, що санкції залишаться в силі поки РФ "не покине Україну" Фото: Білий дім

У США прокоментували нові санкції проти Росії

Санкції США проти Російської Федерації (РФ) залишаться в силі, поки Москва "не покине Україну. Про це заявив представник Білого дому Шон Спайсер, передає Reuters.

"Поки вони не вийдуть з східної України, ми продовжимо тримати санкції проти Росії", - заявив Спайсер.

Відзначимо, 20 травня, США ввели нові санкції проти російських компаній і громадян Росії, а також самопроголошених Донецької та Луганської республік. Так, обмежувальні заходи були введені проти 11 фізичних і юридичних осіб, які знаходяться в Криму.

Разом з тим, в МЗС РФ заявили, що відомство почало розробку відповідних заходів на американські санкції. За словами заступника міністра закордонних справ росії Сергія Рябкова, Москва засудила "безвідповідальний підхід" США до відносин з Росією.

"В умовах Вашингтонського задзеркалля, де наша логіка і наші доводи просто ігноруються, приступаємо до опрацювання наших можливих відповідних заходів", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами зустрічі Петро Порошенко дав брифінг, в ході якого розповів деталі спілкування з американським президентом. Зокрема, він заявив про те, що зустріч була дуже повноцінної і детальної. За його словами, Україна отримала тверду підтримку з боку Дональда Трампа.