ua en ru

ВССУ обрав 4 з 5 необхідних делегатів на XIII з'їзд суддів

ВССУ обрав 4 з 5 необхідних делегатів на XIII з'їзд суддів Фото: ВССУ

Від судової палати у кримінальних справах потрібно обрати трьох кандидатів, а у цивільних - два

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ обрав чотирьох з п'яти необхідних делегатів на XIII з'їзд суддів України, який відбудеться 24-25 вересня 2015 року. Відповідне рішення сьогодні, 9 вересня, було ухвалене на зборах суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив головуючий на зборах суддів та голова ВССУ з розгляду цивільних та кримінальних справ Борис Гулько, від судової палати у кримінальних справах потрібно обрати трьох кандидатів, а у цивільних - два.

"Коли йде голосування, і навіть таємне, нема паритетності. Фактично одна палата рівна і друга. Але в одній палаті більше суддів працює, а в іншій - менше. Дотримання паритетності, справедливості. Тому й запропоновано було, коли вибирали делегатів на минулий з'їзд, що три буде від цивільної, два - від кримінальної. Відповідно на цей з'їзд, що наступний, ми прийняли рішення, що три делегати від кримінальної, два - від цивільної", - повідомив Гулько.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, делегатів обирали шляхом таємного голосування, під час якого обрали по два делегати від кожної палати. Обрати третього делегата від судової палати у кримінальних справах у ВССУ планують завтра, 10 вересня.

Нагадамо, Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України ухвалила рішення про відсторонення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич від займаної посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.