ua en ru

ВРП звільнила суддю, яка виносила рішення про арешт активістів Евромайданау

ВРП звільнила суддю, яка виносила рішення про арешт активістів Евромайданау Фото: суд

Вища рада правосуддя вирішила звільнити Неганову з посади за порушення присяги

Вища рада правосуддя (ВРП) прийняла рішення про звільнення судді Подільського районного суду Києва Наталії Неганової за арешти активістів Евромайдану. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

"Підставою притягнення судді Неганової Н.В. до дисциплінарної відповідальності послужили встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти порушення закону, допущені суддею під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно громадянина, який брав участь у масових акціях протесту, що мали місце в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року", - йдеться в повідомленні

Так, Вища рада правосуддя вирішила звільнити Неганову з посади за порушення присяги (на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на розгляді в українських судах знаходяться справи 280 осіб, причетних до насильства на Майдані Незалежності під час протестів 2013-2014 - від побиття до вбивства.

Луценко пообіцяв, що цей рік ознаменується заочними справами" не тільки над Януковичем, але і проти осіб, причетних до економічних та інших злочинів.