ua en ru

ТСК з розслідування загибелі Сашка Білого звинувачує МВС і ГПУ в недостатньому співробітництво

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування загибелі активіста руху "Правий сектор" Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий просить Раду продовжити її роботу до 6 червня.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування загибелі активіста руху "Правий сектор" Олександра Музичка (на фото) на прізвисько Сашко Білий просить Раду продовжити її роботу до 6 червня. Відповідна пропозиція міститься в проекті постанови Ради, який був затверджений на засіданні ТСК у четвер, передає кореспондент РБК-Україна.

ТСК також підготувала на восьми сторінках проміжний звіт роботи комісії, який додається до проекту постанови.

У проекті йдеться, що Рада визнає недостатній рівень співпраці з боку МВС і Генпрокуратури з ТСК, що робить неможливим встановлення всіх обставин загибелі Музичко. У попередньому звіті йдеться про те, що ГПУ відмовилася надавати ТСК матеріали справи. Крім того, ТСК так і не отримала від МВС хронології і місце перебування Музичко з 9 по 24 березня.

У звіті також йдеться про те, що ГПУ і МВС не забезпечили достатній рівень представництва керівництва цих структур на засіданні комісії.

На засіданні комісії проект постанови і проект звіту був прийнятий за основу.

Наступне засідання ТСК відбудеться 13 травня.

"Ми припускаємо, що до того часу ми вже отримаємо висновки експертиз ГПУ", - сказав голова ТСК, нардеп Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, Музичко на прізвисько Сашко Білий помер від вогнепального поранення під час затримання міліцією в ніч на 25 березня. Раніше проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу. "Правий сектор" звинувачує міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в умисній ліквідації Музичко.

Рада створила ТСК щодо розслідування загибелі Музичко 28 березня.