ua en ru

Всесвітнє антидопінгове агентство засуджує рішення МОК щодо збірної Росії

Всесвітнє антидопінгове агентство засуджує рішення МОК щодо збірної Росії Фото: WADA поважають автономію МОК на прийняття рішень на підставі Олімпійської хартії

Тим не менш, WADA продовжить мандат Річарда Макларена, щоб він міг завершити розпочату раніше роботу з розслідування застосування допінгу

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розчароване тим, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не став слідувати рекомендаціям виконкому агентства про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті організації.


"WADA розчароване тим, що МОК не послухав рекомендацій виконкому WADA, заснованим на доповіді Річарда Макларена, які повинні були забезпечити прямий, сильний і узгоджений підхід. Доповідь Макларена, безсумнівно, викрила державну систему підтримки допінгу в Росії, що серйозно підриває принципи чистоти спорту, втілені у Всесвітньому антидопінговому кодексі", - наводяться в повідомленні слова президента агентства Крейга Ріді.

Крім цього, WADA продовжить мандат Річарда Макларена, щоб він міг завершити розпочату раніше роботу з розслідування застосування допінгу.

При цьому в WADA підкреслили, що поважають автономію МОК на прийняття рішень на підставі Олімпійської хартії, однак "використаний комітетом підхід і встановлені критерії неминуче призведуть до неузгодженості, потенційних проблем та більш слабкого захисту "чистих" спортсменів", заявив гендиректор WADA Олів'є Нігглі.

Нагадаємо, МОК назвав умови для участі російських спортсменів в Олімпіаді.