ua en ru

Вселенський патріархат вважає, що лише створення нової церкви подолає розкол в Україні, - джерело

Вселенський патріархат вважає, що лише створення нової церкви подолає розкол в Україні, - джерело Фото: Вселенський патріарх Варфоломій (patriarchate.org)

Константинопольський патріархат вважає, що Московський патріархат не є об'єднуючим чинником в Україні

Константинопольський патріархат вважає, що подолання розколу в Україні можливе лише створенням нової церкви. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "У кроці від автокефалії: як в Україні створюють помісну православну церкву".

Так, поінформований про вирішення питання української автокефалії на міжнародному рівні співрозмовник РБК-Україна зазначив, що Константинопольський патріархат вважає, що Московський патріархат сьогодні не є об'єднуючим чинником в Україні.

"Константинопольський патріархат прийшов до висновку, що Московський патріархат сьогодні не є об'єднуючим чинником в Україні, а тому вважає, що подолання розколу в Україні можливе лише створенням нової церкви", - розповів співрозмовник РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна отримала позитивне рішення Вселенського патріарха і Синоду про єдину помісну православну церкву.

Додамо, також повідомлялося, що патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет закликав ієрархів УАПЦ та УПЦ МП приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору.