ua en ru

Філарет закликав ієрархів УАПЦ та УПЦ МП приступити до підготовки Об’єднавчого Собору

Філарет закликав ієрархів УАПЦ та УПЦ МП приступити до підготовки Об’єднавчого Собору Фото: Патріарх Філарет (РБК-Україна)

Філарет закликав ієрархів УАПЦ та УПЦ МП підтримати процес об’єднання українського православ’я

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет закликав ієрархів УАПЦ та УПЦ МП приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-центру Київської патріархії.

Як зазначається, прийняті вчора рішення синоду Константинопольського патріархату відкривають шлях до скликання Об’єднавчого Собору ієрархів Української православної церкви.

"Київський патріархат закликає ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського патріархату в Україні приступити до підготовки надзвичайного Об’єднавчого Собору. Завданням цього Собору є затвердити рішення про церковну єдність, обрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить патріарший і синодальний томос про автокефалію УПЦ", - йдеться у повідомленні.

В УПЦ очікують, що томосом буде всеправославно затверджене достоїнство патріарха за предстоятелями помісної УПЦ.

"Київський патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського патріархату, підтримати процес об’єднання українського православ’я", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Філарет особисто привітав президента України з рішенням Синоду Вселенського Патріархату про автокефалію для України.

Додамо, вчора Порошенко повідомив, що Україна отримала позитивне рішення Вселенського патріарха і Синоду про єдину помісну православну церкву.