ua en ru

У ВРП зареєстрували скаргу суддів щодо погроз через справу нардепа

У ВРП зареєстрували скаргу суддів щодо погроз через справу нардепа Фото: Шевченківський райсуд (УНІАН)

Савицький повідомив, що погрози надійшли 24 суддям

У Вищій раді правосуддя (ВРП) сьогодні, 26 вересня, зареєстрували заяву голови Шевченківського райсуду Києва Олега Савицького щодо погроз 24 суддям через справу народного депутата. Відповідна заява зареєстрована на сайті ВРП.

Савицький повідомив, що 21-22 вересня 24 судді отримали повідомлення на телефон із погрозами у справі, що стосуються інтересів народного депутата. Зокрема погрози надійшли суддям Марині Антонюк, Олені Лемешак та Оксані Голуб.

Також було зареєстровано заяву від судді Марини Антонюк щодо втручання у професійну діяльність та одержання погроз у Viber.

"Дане повідомлення містить вказівки щодо розгляду справ, які стосуватимуться інтересів певної особи, у разі їх надходження у моє провадження, а також "попередження" про те, що я пошкодую, що взагалі отримала посаду судді, у разі прийняття мною рішень на користь зазначеної у повідомленні особи та мене покарають", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 24 вересня прес-служба суду повідомила, що суддям Шевченківського районного суду Києва на особисті мобільні телефони надсилали повідомлення з погрозами.