ua en ru

Під час візиту Лукашенка в Україну були підписані контракти майже на 50 млн доларів, - посол

Під час візиту Лукашенка в Україну були підписані контракти майже на 50 млн доларів, - посол Фото: візит Олександра Лукашенка в Україну (president.gov.ua)

Також під час візиту Лукашенка в Україну були визначені основні напрямки роботи

Під час візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну були підписані контракти на суму близько 50 млн доларів. Про це розповів посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю "Главком".

"Результати зустрічі президентів України і Білорусі 21 - 22 липня цього року можна розглянути в деяких аспектах. Насамперед - це економічний блок. Під час візиту відбувався бізнес-форум, а за два дні до того - засідання міжурядової білорусько-української комісії, під час якої обговорювалися конкретні результати і напрямки роботи. Було підписано контрактів на суму близько 50 млн доларів", - розповів Кизим.

Також Кизим розповів, що під час зустрічі Порошенко і Лукашенко, були визначені основні напрямки співпраці країн.

"Але важливіше навіть не сума контрактів, а напрямки роботи. Це визначено в підсумковому протоколі, підписаному за підсумками засідання комісії. Важливими напрямки нашої співпраці є виробнича кооперації, енергетика, агропромисловий комплекс, нафтохімічний сектор. Звучали також пропозиції щодо розширення співробітництва в сфері туризму", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Кизим заявив, що Білорусь не стане плацдармом для нападу Російської Федерації.