ua en ru

Лікарі вважають, що часті відвідування посадовими особами негативно впливають на здоров'я Тимошенко

За висновком фахівців міжнародної медичної комісії, негативний вплив на процеси реабілітації екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко, в першу чергу, мали надмірні відвідування її посадовими особами та представниками міжнародних делегацій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Українські лікарі з німецькими колегами обговорювали цю ситуацію. Стаціонар, перш за все, передбачає охоронний лікувальний режим. Тому, на думку професорів - членів міжнародної медичної комісії, надмірна кількість відвідувань пацієнтки - для неї велике психологічне навантаження. І на сьогоднішній день німецькі та українські лікарі дійшли у цьому питанні одностайної думки щодо необхідності обмеження такого навантаження на пацієнтку", - заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко.

За її словами, рекомендації лікарів продовжити курс реабілітаційних процедур пацієнтці також ґрунтуються на вищезазначених обставинах.

"Хоча, звичайно, такий тривалий строк стаціонарної реабілітації, який вже проходить Ю. Тимошенко не відповідає жодним медичним стандартам, і з цим погоджуються медики, рішення про подовження реабілітаційного курсу було прийнято з урахуванням і тих обставин, про які я щойно сказала", - додала Моісеєнко.

Моісеєнко зазначила, що реабілітація Тимошенко є ефективною. Курс стаціонарної реабілітації буде продовжено на певний час, однак остаточний строк лікарі не обговорювали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всі рішення щодо подальшого лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко українські та німецькі лікарі будуть приймати колегіально.