ua en ru

ВР не врегулювала виплати сім’ям заручників через зрив засідання, - Геращенко

ВР не врегулювала виплати сім’ям заручників через зрив засідання, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про неврегулювання виплат родинам заручників на Донбасі

Раніше з цього питання було отримано позитивний висновок Мінфіну

Верховна Рада не проголосувала питання про врегулювання виплат родинам заручників бойовиків на Донбасі через зрив пленарного засідання у четвер, 14 липня. Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Найболючіше, що не проголосували у четвер, а стояло у порядку денному, питання про врегулювання виплат родинам заручників", - зазначила вона.


Геращенко повідомила, що з зазначеного питання було отримано позитивний висновок Мінфіну, а парламентський комітет оперативно його розглянув.

"Невже якийсь безлад, якісь політичні чвари і змагання між фракціями варті того, щоб не розглянути питання по підтримку родин заручників. Ми їх дітей витягти не можемо, то давайте хоч питання вирішимо із справедливими їм виплатами", - підкреслила вона.

Нагадаємо, самопроголошена "Донецька народна республіка" відмовилася від пропозиції України обміняти полонених за формулою "25 на 50".